La Chișinău a fost lansat Centrul de sprijin în afaceri pentru tineri Youth4Entrepreneurship
Social 28 septembrie 2021, 22:21 | 933

Tinerii din Republica Moldova sunt încurajați pe toate căule să înceapă noi afaceri sau să le dezvolte pe cele existente. La Chișinău a fost lansat un centru special, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul guvernului suedez. Vor fi selectați tineri, care să fie sprijiniți ulterior cu 1500 de euro pentru proiecte de mediu.

AURELIA SALICOV, președinte Fundația Youth Developement for Innovation: "Beneficiarii proiectului sunt tinerii din zona centrală a Republicii Moldova, cei care sunt interesați pot aplica pe pagina fundației noastre. Cursurile vor fi și online și ofline în funcție de situația pandemică din țară."

Programul urmează să ofere tinerilor antreprenori o educație în domeniul business, instrumente digitale și inovative de elaborare, dezvoltare și testare a ideilor de afaceri, inclusiv prin susținerea și facilitarea accesului la resurse financiare, investitori sau parteneri. Acesta va contribui la îmbunătățirea perspectivelor economice regionale și va crea oportunități pentru tineri de a-și putea urmări aspirațiile acasă.

La lansare am întâlnit o tânără de 19 ani, studentă, care vrea să devină o adevărată femeie de afaceri. Oxana Casan va participa la acest proiect, pentru a fi cu un pas mai aproape de visul său.

OXANA CASAN, studentă: "-Ideea mea de afacere constă în prestarea serviciilor de închiriere a trotinetelor și a bicicletelor. -Există deja o astfel de idee. -Sunt la curent că deja există este o idee îmbunătățită, presupune închirierea trotinetelor, dar idea mea presupune și închirierea bicicletelor."

Startul proiectului va fi în ianuarie 2022. Cursurile vor dura doi ani. 200 de tineri vor fi selectați, iar la final, 14 proiecte vor primi un sprijin în valoare de 1500 de euro. Cursurile vor avea loc într-o sală special amenajată și dotată cu tot echipamentul necesar la Digital Park.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie