Platon spune că a fost bătut în închisoare ca să facă declarații împotriva Maiei Sandu
Politic 3 martie 2020, 22:08 | 62463

Intr-un interviu exclusiv pentru postul nostru de televiziune, omul de afaceri Veaceslav Platon, detinut acum in penitenciarul nr 13, a comentat si actiunile unor actuali politicieni de la Chisinau. Platon, condamnat la 18 ani de inchisoare pentru frauda din Banca de Economii, afirma ca a fost batut in inchisoare, pentru a face declaratii false in adresa liderului PAS, Maia Sandu. Ea si-ar fi permis sa-l acuze pe nedrept pe Platon, desi el nu ar fi vorbit nimic.

În același interviu, Veaceslav Platon a spus ce crede de recenta scindare a PD, controlat până nu demult de către Vladimir Plahotniuc.

Veaceslav Platon a fost condamnat în 2017 pe diferite capete de acuzare pentru delapidările de la Banca de Economii, cum ar fi escrocheria și coruperea activă. În ianuarie curent, a fost casată hotărârea de condamnare cumulativă a lui Platon la 25 de ani de închisoare în dosarul în care afaceristul era învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților „Pantera”. Asta după ce, anterior, Curtea Supremă de Justiție a returnat cauza la Curtea de Apel Chișinău, iar aceasta, la rândul ei, a trimis-o la rejudecare în instanța de fond. Condamnarea în primul dosar, privind jaful din sistemul bancar, rămâne în vigoare. 

Opinia ta contează. Comentează!