Sălile de sport își vor relua activitatea, dar vestiarele, băile și piscinele vor fi închise
Social 27 mai 2020, 20:56 | 1006

Fără vestiar, fără baie sau piscină! Sunt restricțiile impuse de autorități pentru sălile de fitness, care vor să-și repornească activitatea începând cu 15 iunie. Anunțul îi bucură pe unii mai nerăbdători, dar îi pune pe gânduri pe alții, care văd o problemă: cum să ajungă acasă, după ce a transpirat acolo de-a binelea? Care este răspunsul autorităților, aflați în reportajul semnat de Dumitru Garcaliuc.

Rodion Sucman este considerat drept cel mai puternic om din Republica Moldova. Faptul că a stat departe de aparate i-a îngreunat pregătirea pentru concursuri. Vrea să meargă la la sala de forță, dar nu o va face dacă nu va avea acces în vestiar sau baie.

Păreri similare am auzit și în rândul amatorilor.

Proprietarii centrelor de fitness cer autorităților să permită accesul în vestiare și dușuri, cu respectarea limitelor de distanță.

Sunt și alte măsuri de siguranță, pe care proprietarii sălilor de fitness sunt obligați să le respecte - distanța de minimum doi metri între aparate, asigurarea personalului cu echipament de protecție și dezinfectarea echipamentului sportiv. Totuși, mai este o problemă.

Campioana europeană la lupte libere Anastasia Nichita spune că nu poate să se antreneze în regim intens cu masca pe față.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Tineretului și Sportului afirmă că măsurile de restricție au fost preluate de la alte state.

Sălile de culturism şi fitness din România s-ar putea redeschide la fel, după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Printre măsurile pe care administratorii sălilor ar trebui să le respecte se află şi interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat. 

Opinia ta contează. Comentează!