Rudenco susține că a ajuns să fie, la fel ca alţi colegi, figurant în dosare false, intentate la comandă, pentru că spune lucruri ce deranjează actualul regim.

În context, avocatul a precizat că este al patrulea dosar, care se încearcă a fi fabricat pe numele său. Iar dacă acestea pot fi intentate peste noapte, din nimic, atunci nu știe la ce să se mai aștepte în continuare.

La conferință a intervenit, prin Skype, avocata Ana Ursachi, care a declarat că tot ceea ce i se întâmplă acum lui Eduard Rudenco are legătură directă cu ea.

Solidar cu avocații persecutați s-a arătat și fostul deputat Grigore Petrenco, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a participat la un protest în fața Procuraturii Generale. Petrenco este convins că decizia emisă în privința sa este o răfuială politică. Anterior, Eduard Rudenco a scris pe o rețea de socializare că nu are nicio legătură cu alerta cu bombă de la Judecătoria Chişinău, care a avut loc în ziua de 26 martie curent. Alerta s-a dovedit a fi falsă. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile avocatului.