O porțiune din parcul Valea Trandafirilor din Chișinău a fost îngrădită ilegal
Social 26 mai 2020, 22:05 | 1295

O bună bucată din Parcul Valea Trandafirilor din Chișinău este înconjurată de ceva vreme cu un gard din metal, iar poarta e încuiată. Localnicii care stau în casele din preajma parcului sunt indignați că cineva încearcă să rupă din spațiile verzi ale orașului. ”Gardul este instalat ilegal”, ne-a comunicat pretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița. În Valea Trandafirilor a mers echipa noastră de filmare.

Un angajat de la stația de salvare numărul șase a Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi de pe teritoriul parcului ne-a spus că această bucată de teren este îngrădită de mai mulți ani, iar cei care îl au în folosință vin aici doar... vara.

Locuitorii din sectorul Botanica afirmă că parcul este o zonă liberă și nu ar trebui să fie îngrădit.

Problema parcului a ajuns în spațiul virtual.

Subiectul a fost abordat luni la ședința serviciilor Primăriei Chișinău. Pretorului sectorului Botanica, Boris Prepelița, i s-a cerut investigarea acestui caz. Pretorul afirmă că instalarea gardului în Parcul Valea Trandafirilor s-a făcut ilegal și urmează să fie stabilit cine a permis acest lucru.

Boris Prepelița ne-a comunicat că i-a cerut persoanei, care obținea până acum autorizația pentru această porțiune de parc, se prezinte documente în baza cărora s-a făcut instalația. Cine este persoana, pretorul nu ne-a spus. 

Opinia ta contează. Comentează!