Staţie de salvatori deschisă la Taraclia
Social 16 septembrie 2019, 22:39 | 1064

O nouă unitate de salvatori și pompieri a fost deschisă în weekend în orașul Taraclia. Construcţia din temelii a acesteia a fost posibilă datorită susținerii financiare a Statelor Unite ale Americii, care a oferit peste 400 de mii de dolari. Și autoritățile locale au contribuit cu 240 de mii de lei.

La ceremonia oficială de inaugurare a noii unităţi de salvatori şi pompieri au fost prezenți prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck Hogan, primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov, precum și şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Mihail Harabagiu.

Unitatea de salvatori şi pompieri din oraşul Taraclia a fost construită din temelii şi amenajată datorită sprijinului financiar al Comandamentului Forţelor Armate ale Statelor Unite ale Americii, care a oferit 422 de mii de dolari. Autorităţile publice locale au contribuit cu 240 de mii de lei, bani cheltuiţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Acum, cei aproximativ 30 de salvatori, pompieri şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare vor putea munci în condiţii adecvate. Astfel de unităţi au fost deschise anterior, tot datorită susţinerii financiare americane, la Căuşeni, Basarabeasca, Soroca, Edineţ şi Cahul. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie