O pancartă imensă cu inscripția ”Atac raider legiferat” a fost afișată pe sediul celui mai mare combinat de panificație
Social 28 iunie 2022, 19:26 | 830

O pancartă imensă cu inscripția ”Atac raider legiferat” a fost afișată pe sediul celui mai mare combinat de panificație din țară „Franzeluța”. În interior se desfășura adunarea generală a acționarilor, care urma să aleagă un nou consiliu de administrație și să demareze un nou concurs de selectare a directorului general. Angajații combinatului sunt nemulțumiți în legătură cu încercarea de a-l înlătura din funcție pe directorul interimar, Victor Matcov și spun că sunt pregătiți să facă grevă, pentru a fi auziți.

Unii acționari ai combinatului de panificație susțin că Matcov ar fi responsabil de demisia a zeci de manageri din cadrul combinatului.

ALIONA VORONOV, acționar: "La întreprindere au fost demisionați 12 manageri de top toxici. Din primele zile, când domnul Matcov a fost prezentat colectivului, toți cunoșteau că este lista de 12 persoane care urmează să fie concediate. Ce s-a făcut? S-au început concedierile nemotivate și s-au făcut concedieri în rândul pensionarilor, pentru că ei pot fi fără motiv să fie concediați."

În replică, angajații au ripostat cu scandări și huiduieli.

Angajații se arată deranjați de faptul că în Consiliul de administrare al combinatului de panificație, a cărei nouă componență urmează să fie votată, nu este inclus nici un angajat al întreprinderii.

Directorul interimar Victor Matcov susține că demisia sa nici nu se discută, fiind aprobat un nou regulament de organizare a concursului de alegere a unui director general al combinatului.

VICTOR MATCOV, director interimar al combinatului de panificație ”Franzeluța”: "Pe ordinea de zi, în punctul 12, este votarea Regulamentului cu privire la alegerea directorului general și după această procedură intră în vigoare alegerea directorului în baza concursului. Nu se discută azi demisia, se prezintă darea de seamă la adunarea generală a acționarilor."

Matcov susține că intenționează candideze pentru funcția de director general al combinatului. Scandalul legat de „Franzeluța” a început încă în luna aprilie curent, după ce Agenția Proprietății Publice a încercat să-l demită pe Matcov. Reprezentanții APP au declarat atunci că acesta a asigurat doar interimatul funcției, iar acum urmează a fi organizat un concurs de desemnare a unui director general. Anterior, peste o mie de angajați ai fabricii au semnat o cerere prin care se opun demiterii lui Matcov.

Opinia ta contează. Comentează!