De la începutul anului, incendiile din Statele Unite au ars peste 1 milion 200 de hectare de vegetaţie. Mai grav este însă că fumul toxic a fost purtat de vânt până pe coasta de Est a Statelor Unite, traversând Oceanul Atlantic până în Europa.

În Oregon, zece la sută dintre cei care au ajuns în ultimele zile la camera de gardă aveau probleme de respiratorii provocate de fumul dens. Printre simptome se numără ochii roşi, dureri de gât, tuse sau dureri în piept.

Locuitorii sunt îndemnaţi să nu iasă din case şi să îşi închidă geamurile şi uşile. Nu toţi urmează însă recomandările autorităţilor.

Într-un briefing, guvernatorul statului California, Gavin Newsom, l-a îndemnat pe preşedintele Donald Trump să recunoască faptul că schimbările climatice şi nu doar gestionarea pădurilor constituie un factor cheie în provocarea incendiilor. Oficialul a subliniat necesitatea de a „colabora cu această ştiinţă”. Trump i-a luat în derâdere pe activiştii de mediu, calificându-i ca alarmişti. De la începutul anului, incendiile din Statele Unite au ars peste 1 milion 200 de hectare de vegetaţie. O suprafaţă record. Mai grav este însă că oraşe întregi au fost arse din temelie. Oamenii au privit neputincioşi cum casele lor sunt tranformate în ruine. În total, peste patru mii de clădiri au fost distruse de incendiile istorice din vestul Statelor Unite.