Jurnal TV, interzis la partidul Șor
Politic 27 noiembrie 2018, 20:38 | 7703

Ilan Șor preia practicile lui Vladimir Plahotniuc în raport cu presa. După ce anterior PD-ul a blocat accesul pentru echipa postului nostru de televiziune, astăzi a procedat la fel și Partidul Șor. Deși inițial reprezentantul formațiunii Alina Șargu ne-a spus că nu ne permite să reflectăm un eveniment pentru că nu avem acreditare, ulterior, ne-a trimis un mesaj cu precizarea: ”Nu acredităm pentru că nu sunteți o instituție media imparțială”.

Reprezentanții Partidului Șor au organizat o conferință de presă cu privire la ultimele evenimentele din Italia, unde formațiunea desfășura concerte pentru moldovenii stabiliți acolo. Au fost acceptați toți reporterii, nu însă și echipa noastră de filmare.

Șargu a refuzat să răspundă la întrebare, blocând discuția telefonică.

Am aflat apoi că acreditarea la evenimentul organizat de Partidul Șor a fost redusă la o simplă listă cu instituțiile de presă, reprezentanții cărora au fost acceptați după ce și-au pus semnătura. În octombrie curent, echipei noastre de filmare i s-a interzis accesul la Partidul Democrat. Drept reacție, ONG-urile de media au condamnat practicile admiterii selective a jurnaliștilor la evenimentele de interes public. Organizaţiile neguvernamentale au invocat articolul 180 prim din Codul Penal al Republicii Moldova, care prevede că împiedicarea în mod intenționat a activității jurnalistului este o faptă pasibilă de răspundere penală.

Opinia ta contează. Comentează!