Diana Ceban, o tânără din Chișinău, activează mai bine de patru ani în calitate de agent de patrulare
Social 9 septembrie 2021, 17:37 | 778

De la o vreme încoace, munca specifică mai mult bărbaților nu mai este o piedică pentru femei. Din contra. Unele se descurcă chiar mai bine. Se dedică în tot ceea ce fac, depun suflet și multă responsabilitate, dar... nu uită că mai întâi de toate sunt femei. Printre ele se numără și Diana Ceban din Chișinău, care mai bine de patru ani este agent de patrulare în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Diana Ceban a ajuns la Inspectoratul Național de Securitate Publică în 2017, după absolvirea Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Facultatea Securitate Civilă și Ordine Publică.

DIANA CEBAN, sub-ofițer superior de patrulare la INSP: "Am văzut că am tăria de caracter, răbdarea de a vorbi cu cetățenii."

La început a fost dificil, dar cu timpul s-a acomodat și acum face echipă cu un bărbat.

DIANA CEBAN, sub-ofițer superior de patrulare la INSP: "Nu contează că suntem femei sau bărbați, trebuie să ne cunoaștem munca, să opunem multă rezistență și nu trebuie să fim discriminați."

Îi place mult ceea ce face și niciodată, până acum, nu a avut gândul să părăsească INSP-ul.

DIANA CEBAN, sub-ofițer superior de patrulare la INSP: "Pentru mine munca ca agent de patrulare nu este o muncă dificilă, dar este o responsabilitate mare. Trebuie să avem răbdare, tărie de caracter, pentru că șoferii sunt toți diferiți. Trebuie să găsești limbă comună cu fiecare aparte."

Succesul în carieră i-l datorează părinților.

DIANA CEBAN, sub-ofițer superior de patrulare la INSP: "Din partea părinților am tot sprijinul de care am nevoie."

La Inspectoratul Național de Patrulare activează 149 de femei, dintre care 31 sunt agenți de patrulare.

Opinia ta contează. Comentează!