Maternitatea din raionul Telenești a fost închisă, după ce o femeie a fost diagnosticată cu noul coronavirus
Social 9 aprilie 2020, 17:43 | 1410

Maternitatea din raionul Telenești a fost închisă, după ce o femeie de 33 de ani, care a născut acolo, a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Femeia a fost transportată la Chișinău. Potrivit directorului Spitalului Raional Telenești, tânăra mamă nu ar fi anunțat că ar fi contactat persoane suspecte de boală.

ALEXEI BIVOL, directorul Spitalului Raional Telenești

Nu s-a adresat prin intermediul 112, da a venit cu taxiul. După ce a decurs nașterea, i s-a făcut ancheta epidemiologică, femeia a spus niște date care au dat de bănuit că ar putea fi infectată cu coronavirus... Nici simptome nu avea, nici nu a spus că este infectată... S-a izolat femeia într-un salon, s-a colectat analiza pentru a fi expediată la Chișinău, iar în a doua parte a zilei a primit rezultatul, care era pozitiv. Tot atunci am anunțat 112 și femeia a fost transportată la Maternitatea numărul 2 din Chișinău.

Nașterea a fost asistată de către doi angajați medicali, care se află acum în izolare.

ALEXEI BIVOL, directorul Spitalului Raional Telenești

Angajații au fost izolați la domiciliu. Am închiriat un apartament unde ambii angajați stau acolo sub supraveghere. Este măsurată temperatura și dimineața și seara, iar noi facem legătura telefonică. În a șasea zi vom prelua proba pentru coronavirus...Este vorba despre o infirmieră și o moașă.

Măsuri sporite au fost luate și în maternitate.

ALEXEI BIVOL, directorul Spitalului Raional Telenești

Prin ordin intern, maternitatea a fost pusă în carantină. Am anunțat 112 că nu mai putem primi femei la naștere. După care am prelucrat cu dezinfectanți, lengeria a fost schimbată, saloanele dezinfectate cu lampă de cuarț.

De luni, maternitatea își va relua activitatea. Între timp, femeile gravide sunt duse la Spitalul din raionul Orhei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie