Ajutor umanitar din partea UE și OMS
Social 14 iulie 2020, 19:40 | 910

Republica Moldova a primit astăzi unul dintre cele mai impunătoare loturi de ajutoare umanitare pentru lupta contra pandemiei de COVID-19. Acesta a venit din partea Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății.

Lotul de ajutoare umanitare conține 1,5 milioane de unități de echipamente personale de protecție. Mai exact, este vorba de peste un milion 200 de mii de măști medicale, 350 de mii de respiratoare, peste 16 mii de ochelari de protecție, dar și 36 de mii de halate. Acesta este primul lot, în țară urmând să ajungă și alte echipamente de protecție. Suma totală a ajutorului ajunge la 2,8 milioane de euro. Produsele livrate corespund standardelor de calitate și siguranță și sunt destinate cadrelor medicale din prima linie de pe ambele maluri ale Nistrului. 

La sfârșitul lunii martie, Uniunea Europeană a anunțat că oferă un pachet de asistență în valoare de 30,5 milioane de euro. Ajutorul vine să contribuie la prevenirea și detectarea cazurilor de infectare, fiind un răspuns la pandemia de COVID-19. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie