Organizațiile și întreprinderile sociale și-au dat întâlnire pentru a-și împărtăși istoria de impact
Social 29 iunie 2022, 16:59 | 536

Organizațiile și întreprinderile sociale depun efort comun pentru a crea parteneriate cu mediul investițional. Proiectele finanțate de Uniunea Europeană sunt axate pe antreprenoriat social, cu implicarea voluntarilor.

ELENA NOFIT, comunicatoare Centrul Contact, Proiectul EUnlocking: "Noi am anunțat un apel de granturi și am oferit cinci granturi pentru cinci tineri, care și-au lansat o afacere socială în Republica Moldova. De fapt ei sunt cei mai tineri antreprenori sociali din Moldova. Ne bucurăm că astăzi avem posibilitatea să-i conectăm, nu doar să facem o împărtășire a istoriilor lor de succes sau a provocărilor, cu care se confruntă, dar să facă schimb și cu beneficiarii altor proiecte, altor programe."

De mai bine de zece ani, Igor și Victoria Hâncu au descoperit modelul de antreprenoriat social. Fiind implicate activ în voluntariat, cei doi au lansat propria afacere, care le permite să obțină profit și în același timp să contribuie la schimbarea comunității. Unul din cele cinci granturi îi va ajuta pe acești tineri să-și dezvolte afacerea.

VICTORIA NOVAC HÂNCU, antreprenor social: "Întreprinderea noastră socială este una dintre beneficiarele de granturi pentru că vrem să ne extindem activitatea, să facem reciclarea cartonului. Am adus aici câteva exemple din produsele pe care le facem noi. Produse pe care le facem de mai mult timp ca să inspirăm și pe alții să facă antreprenoriat social. Noi ne-am propus să creăm un impact social în domeniul educației, să sprijinim profesorii, educatorii."

ANA CIORAC, coordonator de proiect, Fundația Est Europeană: "Noi vrem să dezvoltăm economia în Republica Moldova, la nivel local, regional, național prin implicarea societății civile. Societatea civilă este cea care ar putea și poate să dezvolte antreprenoriat la nivel, local de exemplu. Să dezvolte întreprinderile sociale la nivel local, prin aceasta încadrează persoane din diferite categorii vulnerabile în câmpul muncii."

Evenimentul este parte a proiectelor „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova” și „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina” finanțat de către Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie