Numărul de cazuri de coronavirus a depăşit pragul de opt milioane în lume
Externe 16 iunie 2020, 22:40 | 601

Numărul de cazuri de coronavirus a depăşit pragul de 8 milioane la nivel mondial. În ciuda dorinței oamenilor de a călători și de a merge la cumpărături, lucrurile sunt departe de normal. Cazurile de Covid-19 revin, conform ultimelor rapoarte.

Situaţia devine din nou alarmantă în China, din cauza extinderii focarului de coronavirus din capitala țării. Cel puţin 11 cartiere din zona sud-vestică a oraşului au intrat în carantină. Beijingul ar putea să intre în carantină totală din cauza unui focar izbucnit la cea mai mare piaţă de carne din sudul capitalei. S-a instituit stare de alertă sanitară, iar armata controlează cartierele, în timp ce autoritățile sanitare fac zilnic zeci de mii de testări.

În Europa, dintre ţările cele mai grav afectate, Belgia are cel mai mare număr de morţi în raport cu populaţia, cu 83 de decese la 100.000 de locuitori, urmată de Regatul Unit, Spania, Italia şi Suedia.

Iar în Statele Unite sunt aproape 20.000 de cazuri noi. Iritat că nu se respectă măsurile de distanţare socială şi au fost cel puţin 25.000 de plângeri în acest sens numai în weekend, guvernatorul de New York a sugerat că s-ar putea reveni la izolare.

Tot în Statele Unite, a fost retrasă autorizaţia pentru cele două medicamente prescrise iniţial contra malariei şi care au fost utilizate şi în tratarea Covid-19. Tratamentele au fost lăudate şi promovate chiar de către preşedintele Donald Trump, deşi nu existau date oficiale că acestea chiar ar vindeca pacienţii de Covid-19. Acum, liderul de la Casă Albă s-a aplecat asupra situaţiei testărilor.

Cele două medicamente nu ar fi adus nici o îmbunătăţire a stării de sănătate a pacienţilor şi nici nu ar fi redus perioada de infectare sau riscul de deces.

Brazilia are în prezent un număr zilnic de decese mai mare decât oricare altă țară a lumii. Oficial sunt peste 43.000 de decese şi aproape 870.000 de cazuri de îmbolnăvire. 30 de doctori și 40 de asistenți medicali au fost răpuși de COVID-19 de la începutul pandemiei, mai ales în spitalele din Rio. 

Opinia ta contează. Comentează!