Suporturile pentru biciclete au fost amplasate pe o platformă specială în curtea Gimnaziului Bălășești. Elevii și-au dorit demult să aibă un loc unde și-ar putea lăsa bicicletele în siguranță în timpul orelor.

Nu toți elevii aveau însă la cine să-și lase bicicleta. Este și cazul lui Nicolae Neaga. Acum el este bucuros că, în timpul orelor, bicicleta lui va fi în siguranță.

Gimnaziul Bălășești este frecventat de 185 de elevi. Un sondaj intern, realizat în rândul copiilor, a arătat că majoritatea și-a dorit o parcare pentru biciclete.

Acest gimnaziu este prima instituție din sat unde a fost amplasată o parcare pentru biciclete. Între timp au fost pregătite și alte suporturi.

Acestea au fost amenajate la Casa de Cultură, Oficiul Poștal și biblioteca din comuna Bălășești, în cadrul Programului de capacitare a consilierelor la primul mandat, implementat de Centrul CONTACT, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor.

Proiectul "Bicicleta sănătate și sport" a fost gândit împreună cu primarul comunei Bălășești.

ELENA NEAGA, primarul comunei Bălășești, raionul Sângerei: "Biblioteca publică Bălășești este un loc foarte aglomerat de copii și vreau să vă zic că zilnic copiii vin cu bicicletele. Chiar este o problemă acolo, nu avem unde să le punem. Doamna director de la biblioteca publică chiar practică ciclismul, se deplasează cu bicicleta, mi-am propus și eu, ca să mai economisesc din carburanți ? și totodată să promovez modul sănătos de viață. O doamnă a revenit recent de la copii din Italia, văzând-o pe bicicletă m-am mirat, dar ea spune, de ce nu, că acolo toată lumea practică mersul pe bicicletă știți că mă simt chiar bine de când merg cu bicicleta."

Și acest localnic ne-a spus că se simte foarte bine de când a început să meargă pe bicicletă.

Autoritățile își propun să extindă proiectul și să amplaseze parcări pentru biciclete și în satul Sloveanca, din comuna Bălășești.