Abilitățile copiilor cu dizabilități
Social 4 decembrie 2019, 21:11 | 1712

Campania de sensibilizare cu genericul „Și eu pot…”, care a început pe 25 noiembrie și va dura până pe 9 decembrie, prevede și lecții de măiestrie pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Un atelier a avut loc ieri, cu ocazia Zilei Naționale a Persoanelor cu Dizabilități, marcată anual pe 3 decembrie. Copiii au cântat, au dansat și s-au bucurat de atmosfera caldă, care prevestește apropierea sărbătorilor de iarnă.

Astfel de evenimente, la care participă copii cu și fără dizabilități vin să fortifice incluziunea socială, afirmă organizatorii. "Despre incluziune se vorbește mult, dar, din păcate, nu întotdeauna este înțeleasă și acceptată", spune șeful Direcției municipale pentru protecția drepturilor copiilor, Lucia Caciuc.

Adulții cred că astfel de inițiative reprezintă un pas important spre incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Atelierele s-au desfășurat în contextul campaniei „Și eu pot…”, inițiată de Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, în perioada 25 noiembrie - 9 decembrie. Obiectele create vor fi expuse în cadrul unei expoziții cu vânzare care va fi organizată în ajun de Crăciun. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, din 10 mii 200 de copii cu cerințe educaționale speciale, peste 9 mii 500 sunt integrați în școlile obișnuite. În Republica Moldova sunt peste 180 de mii de persoane cu dizabilități, aproximativ 7 la sută din populație. 

Opinia ta contează. Comentează!