Un locuitor din Soroca, care nu are poliță medicală, ar fi fost anunțat că va plăti testul la COVID-19
Social 3 aprilie 2020, 17:30 | 1859

Un locuitor al orașului Soroca a sunat la Serviciul 112 imediat ce a simțit simptome asociate coronavirusului, dar s-a ciocnit de o problemă. Omul a fost prevenit că va fi nevoit să plătească pentru test, deoarece nu are asigurare medicală. Asta deși testarea pentru Covid-19 într-un laborator de stat este gratuită. Lucrurile s-au schimbat doar după ce problema a fost făcută publică pe internet.

Grigore Păun afirmă că imediat ce a scris despre cele întâmplate pe o rețea de socializare, el și soția au fost testați gratuit. Până astăzi li s-ar fi efectuat două teste, iar rezultatele vor fi anunțate mâine. Grigore Păun spune că el și soția sa au avut primele simptome marți, 31 martie. Spre seară au sunat la 112.

Bărbatul susține că medicii și-au schimbat atitudinea numai după ce a relatat, într-un live, pe facebook, despre ce i s-a întâmplat la spital. În context, Grigore Păun a transmis un mesaj tuturor celor care nu iau în serios gravitatea pandemiei.

Grigore Păun ne-a comunicat astăzi că în trei zile, la spital au primit doar pastile Bromhexin și vitamina C, iar soției sale i-a fost făcută și o injecție, întrucât avea febră mai mare. Pacientul ne-a spus că ambilor le-au fost făcute teste repetat, fără să le explice motivul. Soției sale i-a fost făcută și o radiografie la plămâni. Medicii au anunțat-o că totul este în regulă. Am încercat să aflăm detalii, dar șeful Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac, ne-a respins apelul repetat. Până acum, în orașul Soroca au fost înregistrate 71 de cazuri de infectare cu COVID-19. Peste 600 de persoane se află sub supravegherea medicilor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie