Ploia a făcut ravagii în Chișinău și în alte localități ale țării
Social 29 septembrie 2020, 15:31 | 1022

Ploia a făcut ravagii în Chișinău, dar și în alte localități ale țării. Se circulă cu dificultate pe majoritatea străzilor din capitală, iar circulația transportului public a fost sistată. Două persoane au fost evacuate din calea apelor. În țară zeci de gospodării au fost inundate și înămolite, unde a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Pe strada Uzinelor din capitală pompierii au evacuat peste 1000 l de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar și au fost evacuate două persoane. În caz de situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Ploile au făcut ravagii în mai multe localități din țară.

Pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile - Răducani și Cuporani din raionul Leova, dar și localitatea Fetița, raionul Cimișlia. Potrivit informațiilor operative, precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova. Intervenție urgentă a salvatorilor are loc și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local sunt afectate de ploi. În UTA Găgăuzia angajații IGSU intervin în 25 de situații pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente. Oamenii sunt îndemnați să evite adăpostirea de ploaie sub arbori, linii electrice și construcții ușoare. De asemenea, conducătorii auto sunt atenționați să nu parcheze automobilele sub copaci și să evite deplasările dacă nu sunt stric necesare.

Opinia ta contează. Comentează!