Scandal de amploare în SUA
Externe 19 iunie 2018, 15:00 | 5232

Scandal de amploare în Statele Unite. Administrația Trump se confruntă cu un val de critici din cauza politicii anti-imigrație, dusă la extremă. În ultima lună, autoritățile de la Washington au separat mii de copii de părinţii lor, arestaţi pentru că au intrat ilegal pe teritoriul american. Deși președintele Donald Trump este pus la zid de toată lumea, inclusiv de către soţia sa, el nu acceptă mustrările și dă vina pe democrați.

Recent, autoritățile americane au declarat toleranță zero față de adulții care traversează ilegal granița Statelor Unite, măsură despre care spun că este necesară pentru a spori securitatea la frontieră. În acest context, în doar o lună şi jumătate, peste două mii de copii, care au pășit pe teritoriul Statelor Unite alături de părinții lor, au ajuns să fie separați de familii. Ei au ajuns în mai multe centre de detenție, izolate cu garduri de sârmă chiar la frontieră. Acolo sunt nevoiți să doarmă pe jos și să se acopere cu folii de aluminiu, iar asta fără a ști nimic despre părinții lor.

Sute de oameni s-au adunat la graniţa dintre Mexic și Statele Unite pentru a protesta față de acțiunile administrației Trump.

Preşedintele Donald Trump este pus la zid de toată lumea. ONU a calificat comportamentul autorităţilor americane drept inadmisibil şi a cerut să se pună punct acestor practici de separări forţate.

Și prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, ea însăși o imigrantă, a contestat public politica dusă de soțul ei în acest subiect. Ea a transmis prin consiliera sa că detestă să vadă copii despărţiţi de părinți și speră că situația se va clarifica. De partea sa, Administraţia Trump, care susține că nu face decât să aplice legea, se apără, aruncând responsabilitatea în curtea Congresului american.

Iar Donald Trump i-a acuzat pe democrați că blochează reforma imigrației, dorită de el.

Precizăm că încă în campania electorală pentru prezidențiale, Donald Trump punea accent pe înăsprirea politicii de imigrare și a controlului la frontiere. Mai mult, el a promis atunci construirea unui zid de-a lungul graniţei cu Mexicul, iar lucrările au și început deja.

Opinia ta contează. Comentează!