Image-Description
Maia Sandu și Andrei Năstase: Am primit mandat ferm să facem dreptate; Începem cu dosarul alegerilor fraudate
Politic 25 februarie 2019, 15:30 | 9579

Rezultatele alegerilor parlamentare din RM nu reflectă opinia cetățenilor, întrucât s-au comis abuzuri care au fraudat masiv votul. Este opinia copreședinților blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Blocul ACUM nu recunoaște alegerile ca fiind libere și corecte. Fraudarea alegerilor parlamentare desfășurate ieri, 24 februarie, va face obiectul unei anchete”, au declarat liderii ACUM, cu puțin timp în urmă.

„Ieri a fost scrisă cea mai neagră pagină din istoria electorală a RM. Miile de oameni aduși în mod organizat din Transnistria pentru 20 de dolari au votat de mai multe ori pe liste suplimentare în secții diferite. Moldova a fost sub asediu, iar instituțiile au predat statul pentru 24 de ore organizațiilor mafiote, criminale care au organizat. Omenilor liberi le-a fost furat votul la prezidențialele din 2016. La fel s-a întâmplat la scrutinul pentru primăria capitalei de anul trecut. Anunț public că fraudarea alegerilor parlamentare desfășurate ieri, 24 februarie, va face obiectul unei anchete detaliate și transparente a evenimentelor și faptelor premeditate și coordonate de criminalii care au decis să fure și de această dată votul oamenilor. Vinovații vor fi pedepsiți, iar faptele lor dovedite vor fi comunicate public, cu maximă transparență”, a declarat Andrei Năstase.

Copreședinții blocului ACUM afirmă că există dovezi clare că oamenii aduși să voteze multiplu au fost plătiți pentru ziua de ieri, iar aceste dovezi nu pot fi ignorate. Totodată, folosirea resurselor administrative în campania electorală a influențat în mod direct decizia oamenilor, spun liderii opoziției antioligarhice.

„Le solicităm resectuos observatorilor internaționali să nu se grăbească să recunoască aceste alegeri drept libere și corecte indiferent de rezultate. Trebuie să luptăm pentru readucerea țării pe făgașul democrației. Miza nu este doar guvernarea pentru următorii patru ani, ci funcționarea statului și a supremației legii de acum încolo”, a adăugat Maia Sandu.

Blocul ACUM dau asigurări că fraudarea alegerilor parlamentare desfășurate ieri, 24 februarie, va face obiectul unei anchete.

„Din acest moment, conform deciziei oamenilor liberi, cinstiți, drepți și curajoși din Republica Moldova, noi, cei din ACUM, am primit mandat ferm să facem ceea ce este de făcut. Să facem dreptate, Și, vom face! Vom începe chiar cu dosarul alegerilor de ieri. Îl vom duce la capăt, iar cei vinovați vor răspunde. Apoi, vom continua cu toate celelalte, deloc puține care au generat catastrofa socială și economică din Moldova. Vinovații trebuie să răspundă și vor răspunde! Moldova trebuie să fie sigură de acest lucru!”, a spus Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie