În ultimele 24 de ore, cinci oameni au murit în urma infectării cu noul coronavirus
Social 8 aprilie 2020, 21:10 | 2821

Cinci oameni au decedat din cauza noului coronavirus în Republica Moldova. După ce dimineață s-a spus că au murit un bărbat din Glodeni, unul din Cahul și altul din stânga Nistrului, în după amiaza zilei autoritățile au anunțat despre decesul a încă doi bărbați. Unul din Soroca și altul - din Glodeni. Astfel, bilanțul ajunge la 27 de morți. Crește și numărul persoanelor în stare gravă. Ieri erau 77, iar astăzi - 114. Dar și cel al infectărilor. Astăzi au fost confirmate alte 118 cazuri, iar numărul total a ajuns la o mie 174 de persoane infectate.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Vin iarăși cu o noutate regretabilă în contextul persoanelor care au decedat, vorbim despre decesul unui bărbat de 71 de ani, persoana a decedat la Institutul de Medicină Urgentă, a fost internată pe data de 2 aprilie și este originar din Cahul și vorbim despre un bărbat de 62 de ani, iarăși care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă, internat pe data de 6 aprilie și care este originar din Glodeni.

Astăzi au fost confirmate alte 118 cazuri de coronavirus. Bilanțul total ajunge la o mie 174 de infectări.

Crește numărul persoanelor care se află în stare gravă. Sunt 114 la această oră.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

În stare gravă avem 114 persoane, gravitate medie - 328 de persoane, în rest este vorba despre stare satisfăcătoare a pacienților. Avem șapte persoane care sunt la respirație artificială, intubate. Vorbim de patru persoane care sunt la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă unde avem trei persoane intubate.

Alte trei persoane s-au vindecat și urmează a fi externate. Astfel, numărul celor care s-au însănătoșit este de 43.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Numărul total al persoanelor tratate este de 43, avem încă două persoane care se externează după cea de-a doua probă de laborator care este realizată.

Cele mai multe cazuri de coronavirus au fost confirmate în Chișinău. Urmează Ștefan Vodă și Soroca. Cei mai mulți bolnavi au vârste cuprinse între 50 și 59 de ani. Printre cei confirmați cu COVID sunt și patru copii, de până la 12 luni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie