Donald Trump a participat la ceremonia anuală de graţiere a unui curcan
Externe 25 noiembrie 2020, 20:16 | 1293

Donald Trump a participat ieri la ceremonia anuală de graţiere a unui curcan cu ocazia celebrării Zilei Recunoştinţei, conferind un aer de normalitate unei perioade post-electorale destul de turbulente, informează DPA. Dintre cei doi curcani care se plimbau prin grădina de trandafiri a Casei Albe, Corn şi Cob, Donald Trump a ales să-l graţieze pe Corn.

Liderul de la Casa Albă le-a urat americanilor o Zi a Recunoştinţei fericită şi sănătoasă. La eveniment au fost prezenţi prima doamnă Melania Trump, fiica preşedintelui, Ivanka şi soţul acesteia. Tradiţia anuală a graţierii unui curcan cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoştinţei a început, se pare, în perioada în care Abraham Lincoln era preşedinte, în anii 1860.

Donald Trump a organizat puţine evenimente publice în perioada de după alegerile din 3 noiembrie.

Tot ieri, democratul Joe Biden a prezentat viitoarea sa echipă de politică externă şi securitate naţională, informează AFP.

Purtând mască şi păstrând distanţa de siguranţă, măsuri impuse de pandemia de COVID-19, pe o scenă mare în fieful său Wilmington, democratul în vârstă de 78 de ani a prezentat primele şase mari nume desemnate să îi fie alături după ce se va muta la Casa Albă, pe 20 ianuarie. Discursul său a fost marcat de mesaje-cheie precum revenirea la multilateralism, opusul devizei "America Întâi" a administraţiei Trump, precum şi "determinarea" sa de a combate schimbările climatice. Această primă rundă de numiri include mai multe personalităţi experimentate care au făcut parte din administraţia Obama, precum Antony Blinken, viitorul secretar de stat. Semnalând angajamentul de a aborda "criza climatică", Joe Biden a creat o funcţie de emisar special pentru John Kerry.

După două săptămâni de negare fără precedent în istoria americană, preşedintele Trump a dat undă verde într-o postare pe Twitter, luni seara, procesului de tranziţie la administraţia Biden. Cu toate acestea, Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Începerea procesului de tranziţie înseamnă deblocarea fondurilor pentru ca echipa Biden să se poată organiza şi deschide uşa către administraţia Trump pentru coordonare pe subiecte fierbinţi, cum ar fi viitoarea campanie de vaccinare anti-COVID-19. De asemenea, Joe Biden va avea de acum acces la informaţii clasificate, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!