Image-Description
Cine pe cine | Transportatorii vor tarife mai mari, Guvernul vrea condiții civilizate de călătorie pentru pasageri
Social 9 octombrie 2019, 11:05 | 1619

Guvernul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie în microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri și, doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate discuta solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.

Astfel, Executivul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse astăzi, 9 octombrie, blocând astfel circulația cetățenilor, motivând greva prin refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetățenilor, menționează autoritățile.

Guvernul anunță că se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de oferire a serviciilor rutiere din R.Moldova.

Amintim că transporatorii au anunțat suspendarea a 586 de curse, miercuri, pe 9 octombrie, în cadrul unei acțiuni de protest față de refuzul Ministerul Economiei și Infrastructurii de a ajusta tarifele pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și internațional. Aceasta ar însemna o creștere inevitabilă a prețului călătoriilor auto.

Organizatorii au anunțat și o manifestație în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, la ora 12.00, unde vor participa mai mult de 250 unități de transport, iar peste 200 vor staționa în sate și centre raionale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie