Numărul infectărilor, în creștere
Social 8 august 2022, 19:33 | 490

În Chișinău crește numărul cazurilor de COVID-19. Autoritățile spun că au înregistrat săptămâna trecută peste trei mii 700 de cazuri. În spitalele municipale sunt internați 358 de pacienți. În stare gravă sunt 61.

MARINA BUGA, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: "În ultimele săptămâni se atestă o dinamică de creștere a morbidității prin infecția COVID. Tulpina dominantă este omicron. În săptămâna trecută, în Chișinău au fost înregistrate 3.717 de coronavirus, cu 1040 de cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă."

Majoritatea pacienților sunt tratați la domiciliu sub monitorizarea Asistenței Medicale Primare și a medicilor de familie.

MARINA BUGA, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: "În spitalele municipale la zi sunt internați 358 de pacienți confirmați cu COVID, în stare gravă avem 61 de pacienți. În continuare presiunea cea mai mare este pe spitalizarea copiilor cu forme ușoare și medii de COVID 19."

Deși în Chișinău rata de vaccinare anti-COVID este cea mai mare, 51%, rata de imunizare cu doza booster rămâne a fi scăzută. Numai 25% dintre persoanele vaccinate cu prima și a doua doză și-au administrat doza booster anti-COVID. Potrivit celei din urmă decizii a Comisiei pentru situații excepționale, purtarea măștii este obligatorie în toate instituțiile medicale din municipiul Chișinău, iar în transport și spații închise, aceasta este recomandată.

Opinia ta contează. Comentează!