Image-Description
DOC: Autoritățile din Orhei sfidează CNESP: Elevii vor frecventa școala, iar zonele de agrement vor continua să activeze
Social 22 ianuarie 2022, 23:59 | 1841

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din raionul Orhei, condusă de președintele raionului, reprezentantul partidulu „Șor”, Dinu Țurcanu, a adoptat o decizie prin care sfidează ultima hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Comisia locală a decis că elevii din raionul Orhei vor continua procesul de învățământ cu prezența fizică la ore. Mai mult ca atât, CESP, Orhei a decis că și zonele de agrement, parcurile de distracție își pot continua activitatea. Totodată sunt permise nunțile, botezurile și mesele de pomenire.

„Membrii  Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei au decis să vină cu unele modificări ajustate la situația epidemiologică din raza raionului Orhei prin care, spre deosebire de Comisia de la nivel național au permis desfășurarea mai multor activități, inclusiv a instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor, conform pct.6 al Deciziei nr.13.1 din 17.04.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei (în instituțiile de învățământ în care se constată cel puțin un caz de infectare cu COVID – 19, clasele respective, la atestarea Centrului de Sănătate Publică Orhei (șef dl.I.Bolboceanu) vor fi închise pe o perioadă de carantină de 14 zile cu trecere la învățare online). De asemenea este permisă desfășurarea Întrunirile ştiinţifice, conferinţelor, seminarelor, reuniunilor sau altor evenimente profesionale similare cu prezenţă fizică, respectând  toate normele anti COVID în vigoare”, se arată în decizia CESP, Orhei.

În același context, Comisia a permis organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive); activitatea zonelor de agrement, a parcurilor de distracție și întrunirile publice „cu respectarea normelor anti COVID în vigoare”.

Președintele raionului ține să precizeze într-un comunicat plasat pe site-ul oficial al Consiliului raional Orhei, că dacă situația Covid se va agrava Comisia se va convoca în regim de urgență pentru a veni cu noi propuneri „pentru a stopa răspândirea virusului”.

Amintim că autoritățile din municipiul Chișinău au anunțat că toate locurile din secțiile Covid pentru copii din capitală sunt ocupate deja și au solicitat Ministerului Sănătății să identifice noi spații în spitalele raionale și republicane pentru internare. În ultimele două zile au fost raportate peste 3900 de cazuri întregistrate timp de 24 de ore. Potrivit experților săptămâna viitoare va fi „o săptămână de foc” pentru RM, când numărul de cazuri zilnice va crește substanțial.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie