Creștinii ortodocși s-au rugat pentru un an mai bun, pentru sănătate și pace în țară
Social 7 ianuarie 2021, 20:24 | 1731

În dimineața de Crăciun, oamenii care sărbătoresc nașterea Domnului pe stil vechi, au mers la biserică. După slujbă, ei sărbătoresc în familie. Ce-i drept, anul acesta într-un cerc mult mai restrâns decât altă dată, pentru că anul pandemic a schimbat inclusiv ritualirile, spun credincioșii.

Tradițional, dimineața de Crăciun, pentru creștini, începe la biserică. Pragul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului” din Chișinău a fost pășit de zeci de credincioși, care au venit la Liturghie. S-au rugat pentru un an mai bun, pentru sănătate și pace în țară.

Crăciunul pentru familia noastră este o sărbătoare foarte mare. Este naștere lui Isus Cristos, care pentru noi a fost răstignit pe cruce. Noi sărbătorim și ne străduim ca în fiecare an să venim la biserică, să ne rugăm pentru sănătate, pace, pentru bine în lume, pentru ca să scăpăm de boala asta, care s-a năpustit asupra noastră. MUSCA Anul trecut a fost foarte complicat pentru toată lumea și ne rugăm ca acest an să fie mai bun.

Această femeie a venit la biserică împreună cu cei doi copii. Vrea să le transmită, în acest fel, frumoasa tradiție a zilei de Crăciun, spune ea.

Slujba de Crăciun din acest an este una mai deosebită. Masca de protecție este obligatorie, la fel ca și respectarea distanței sociale. Totuși, preoții, dar și unii credincioși au neglijat această regulă.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi pe data de 7 ianuarie. Nașterea Domnului este sărbătorită în bisericile care au decis să respecte vechiul calendar Iulian, care spune că anume în această zi, cu aproximativ 2000 de ani în urmă, s-a născut Isus Cristos. Alături de moldoveni, mai sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi creștinii de la Ierusalim, Betleem, Cairo, Moscova, Belgrad și Kiev.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie