Image-Description
Ucraina a testat cu succes racheta anti-navă Neptun (VIDEO)
Externe 29 noiembrie 2019, 13:26 | 3282

Racheta anti-navă ucraineană R-360 a complexului RK-360MC, cunoscută sub denumirea de „Neptun”, a trecut cu succes testele de zbor la altitudine joasă pe ruta indicata. Testul a fost efectuat pe 28 noiembrie, potrivit presei ucrainene.

Această rachetă subsonică de joasă altitudine, destinată distrugerii atât a navelor, cât și a țintelor terestre, a fost dezvoltată pe baza rachetei sovietice X-35. În comparație cu predecesoarea, este însă mai mare, cu raza de zbor mai lungă și cu un nou sistem de control. Rachetă poate fi lansată de pe nave, avioane și cu lansatoare terestre mobile.

„Racheta a parcurs peste 250 km pe un traseu și altitudini programate. Putem spune că astăzi am finalizat dezvoltarea partii aeronautice a rachetei”, a declarat Oleg Korostelev, proiectantul general al ”DKKB Luch”.

Lansarea rachetei ucrainene Neptun

Conform Defense Express, citat de Pagina de Rusia, etapele următoare ale testelor vor presupune verificarea caracteristicilor de luptă ale rachetei. Arma urmeaza să intre în dotarea armatei ucrainene în 2020.

Racheta R-360 are o masă de 870 kg, focoasă de 150 kg, o rază de acțiune de până la 280 km, viteză de aproximativ 900 km / h și o altitudine de zbor deasupra crestei valurilor de la 3 la 10 m.

Complexul Neptun este alcatuit din 6 lansatoare care asigură lansarea simultană a până la 24 de rachete, cu un interval între salve de 3 până la 5 secunde. Complexul poate fi desfasurat la o distanta de până la 25 km de coastă, iar timpul necesar pentru desfășurarea sa este de până la 15 minute.

Opinia ta contează. Comentează!