Donald Trump putea fi otrăvit
Externe 21 septembrie 2020, 16:37 | 710

Un suspect a fost arestat după trimiterea unui plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump. Suspectul este o femeie, care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării, potrivit mai multor media americane. Un responsabil guvernamental a precizat pentru France Presse, sub protecţia anonimatului, că luni este prevăzută trimiterea femeii în faţa unui judecător.

Presa americană a făcut cunoscut sâmbătă că autorităţile au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump. Scrisoarea fusese descoperită mai devreme în cursul săptămânii şi nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi postului de televiziune CNN. Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada. Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi triată în depozite de lângă Washington.

Potrivit CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezenţa ricinei fiind confirmată.

Anterior, FBI-ul anunța că fostul preşedinte Barack Obama şi un senator american, Roger Wicker, au primit două scrisori care conţineau această substanţă. Ricina este una dintre cele mai toxice substanţe, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura și de două ori mai toxică decât veninul de cobră, care rezultă în urma prelucrării seminţelor de ricin. Principalul efect al acesteia este inhibarea proteinelor din organism. În consecinţă, persoanele care o inhalează, o ingerează sau o ating obervă simptome precum febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor. Doza toxică mortală la un om adult este 0,25 mg de ricină, care corespunde cu 2 – 4 seminţe de ricin. Decesul poate surveni în cel mult 32 de ore.

În prezent, nu există tratament împotriva otrăvirii cu ricină, medicii tratând doar simptomele bolii. Gradul de toxicitate extrem de ridicat face ca arma biologică să fie preferată de către grupările teroriste. Un raport din 1996 al Departamentului Apărării al Statelor Unite arată că „grupările teroriste nu deţin resurse financiare suficiente pentru achiziţionarea armelor nucleare, în schimb pot obţine materia primă necesară realizării agenţilor chimici şi biologici".

Opinia ta contează. Comentează!