La Spitalul „Sf.Treime” a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă și reanimare
Social 18 iunie 2021, 17:41 | 1210

La Spitalul clinic municipal „Sfânta Treime” din Chișinău a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă și reanimare. Evenimentul a coincis cu marcarea a 45 de ani de la fondarea instituției medicale. Secţia dispune de 14 paturi şi este dotată corespunzător. ”S-a realizat un vis al angajaților”, afirmă șeful Departamentului terapie intensivă și reanimare, Alexandru Cornogolub.

ALEXANDRU CORNOGOLUB, șef de secție la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”: "S-a realizat visul nostru și speranța bolnavului pentru a primi o asistență medicală cu tehnologii moderne și avansate. Cu toate că acest an a fost foarte greu pentru țara noastră, inclusiv pentru primăria Chișinău, totuși s-a realizat de a crea o secție și de a o dota cu cel mai înalt calificativ de echipament."

Odată cu deschiderea noii secții, spitalul „Sfânta Treime” devine instituția cu cel mai mare număr de locuri pentru terapie intensivă – 68. Noua unitate este asigurată cu toate conexiunile și standardele necesare pentru profilul respectiv: oxigen, ventilare, vacuum, a precizat directorul spitalului, Oleg Crudu.

OLEG CRUDU, directorul Spitalului Clinic Municipal„Sfânta Treime”: "Integral acest edificiu pe care noi îl deschidem astăzi valorează peste 50 de milioane. Dintre care Primăria - peste zece milioane și partenerii ceilalți. Deci, vedeți o sală absolut modernă."

Necesitatea creării acestei unităţi pentru sistemul medical municipal a apărut odată cu pandemia, când instituţia pe lângă serviciile pe care le acordă pacienţilor pe diferite profiluri, tratează̆ şi pacienţi infectați cu coronavirus.

ION CEBAN, primar de Chișinău: "În incinta Spitalului „Sfânta Treime” secția de Terapie Intensivă este defapt cea mai mare din țară și probabil una dintre cele mai bine dotate. Avem astăzi la necesitate posibilitatea de a desfășura 68 de paturi pentru terapie intensivă."

ALEXANDRU CORNOGOLUB, șef de secție la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”: "Dotarea acestei secții face posibilă aplicarea noilor tehnologii și metode de tratament avansate pentru a da șansă bolnavului critic de a supraviețui și până la urma urmei de a ne bucura și noi de succesele noastre pentru că orice viață salvată este o bucurie pentru noi."

Lucrările de reparație capitală a noii Secții de terapie Intensivă au fost finanţate de municipalitate, iar dotarea cu echipament a fost asigurată de Ministerul Sănătății, Banca Mondială și de către parteneri externi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie