În loc de tradiționalele pomeni, majoritatea oamenilor a venit cu flori, lumânări și măști de protecție la mormintele celor decedați
Social 10 mai 2021, 18:00 | 2059

La Cimitirul Sf. Lazăr din Chișinău a fost puțină lume astăzi, de Paștele Blajinilor. În acest an, majoritatea oamenilor a venit la morminte cu flori, fără a întinde mese pompoase, cum era caracteristic perioadei de până la pandemie. ”Se teme lumea!”, spun locuitorii orașului, care au respectat, în linii generale, restricțiile impuse. Autoritățile au permis accesul vizitatorilor pe teritoriul cimitirelor până la ora 17.00.

Oamenii care au mers la Cimitirul de pe strada Doina cu puține pomeni și multe flori. Așa este mai bine, afirmă mulți dintre cei veniți la morminte.

Deși oamenii erau obligați să poarte măști, să renunțe la mese întinse și băutură, unii au încercat să facă abstracție de regula generală.

Unii au profitat de vremea bună și au venit să facă ordine la morminte.

Respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului a fost asigurată de către mai mulți polițiști. Pentru eficacitate, unii erau călare. Anul trecut, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru luna iunie însă din cauza pandemiei, cimitirele au rămas închise.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie