Un polițist a lovit mortal cu mașina o femeie pe trecerea de pietoni
Social 14 ianuarie 2021, 19:39 | 1591

Polițistul care a spulberat ieri seara o femeie pe trecerea de pietoni era în stare de ebrietate. Informația fost făcută publică de ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne Pavel Voicu. În același timp, Inspectoratul General de Poliție precizează că nu există deocamdată probe în acest sens, deoarece polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager. Amintim că victima în vârstă de 36 de ani a decedat, iar șoferul a fugit de la locul accidentului. Polițistul riscă până la 15 ani de pușcărie.

Potrivit ministrului de Interne Pavel Voicu, ofițerul era băut în momentul producerii accidentului fatal, însă anchetatorii așteaptă rezultatele analizelor de sânge prelevate, pentru a confirma acest lucru.

PAVEL VOICU, ministrul Afacerilor Interne: "Acuma se examinează probele prelevate pentru a stabili dacă acesta era în stare de ebrietate, dar preventiv, informația este că a consumat. Un polițist care zilnic vede care sunt consecințele acestor accidente rutiere a părăsit locul accidentului. Până și polițiștii fac parte din această societate și cei 18 mii de angajați nu poți să-i selectezi perfect pe toți."

Informații despre faptul că polițistul de patrulare consumase alcool a publicat și fostul șef al Inspectoratului Național de Patrulare, Livii Baziuc. Potrivit acestuia, angajatul Inspectoratului Național de Securitate Publică avea o alcoolemie de 0,95 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Pe de altă parte, IGP neagă informațiile.

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI: "În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a provocat aseară un accident rutier, era în stare de ebrietate, Inspectoratul General al Poliției informează că acestea nu corespund realității."

Mai mult, reprezentanții IGP au precizat că după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager. Pentru refuz i-a fost întocmit un proces verbal.

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI: "Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul cărora îl vom putea cunoaște în câteva zile, aceasta fiind o analiză de laborator care durează. Reiterăm că nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate, cu atât mai mult gradul de alcoolemie."

Au subliniat reprezentanții IGP. Instituția insistă ca cetățenii, dar și clasa politică să se abțină de la publicarea propriilor păreri și să permită organelor competente să-și facă meseria. Amintim că accidentul s-a produs ieri, în jurul orei 21:30 pe strada Socoleni din Chișinău, pe trecerea de pietoni. Femeia de 36 de ani a murit pe loc. La volanul mașinii se afla un polițist de patrulare, în vârstă de 25 de ani. Acesta a fugit de la fața locului însă a fost găsit ulterior în baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, care a rămas pe carosabil. Făptașul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe cazul respectiv a fost inițiată o anchetă. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!