Până la această oră avem 1.289 de infectări și 29 de decese din cauza noului coronavirus
Social 10 aprilie 2020, 16:50 | 1198

56 de persoane s-au tratat de coronavirus și au fost externate, dar crește numărul bolnavilor în stare gravă. Dacă ieri erau 128, astăzi sunt 143. Au murit 29 de oameni. Până la această oră avem aproape 1.300 de infectări cu noul coronavirus, au raportat autoritățile în dimineața zilei.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

La momentul actual avem 1289 de cazuri confirmate, au fost procesate 6271 de teste. Cazuri de import avem 119 și cazuri secundare cu transmitere locală - 1170.

143 de pacienți sunt în stare gravă la spital, dintre care opt sunt conectați la respirația asistată, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Starea sănătății pacienților care sunt internați, avem în stare gravă - 143 de pacienți, cu gravitate medie 433 de pacienți. Sunt intubați, adică sunt la respirație asistată opt persoane, dintre care trei persoane sunt la Spitalul Clinic Republican și cinci persoane la Institutul de Medicină Urgentă.

Alte șase persoane s-au tratat și au fost externate, astfel numărul celor care s-au însănătoșit a ajuns la 56.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Avem total 56 de persoane tratate de COVID, dintre care șase persoane au fost externate în rezultatul testelor care au fost procesate pe parcursul zilei de ieri.

De astăzi, pacienții cu „forme ușoare” ale coronavirusului vor fi tratați la domiciliu și monitorizați la distanță, prin telefon, de către medicii de familie. Pacienții cu vârste de peste 60 de ani, copiii, femeile însărcinate și persoanele care au maladii cronice vor fi internați. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie