Câteva sute de migranţi şi de susţinători care şi-au instalat corturi în Paris au fost dispersaţi de poliție
Externe 24 noiembrie 2020, 15:23 | 572

Câteva sute de migranţi şi de susţinători ai acestora, care şi-au instalat luni seara corturi în Paris pentru a cere locuri de cazare, au fost dispersaţi de poliție, care a făcut uz de gaze lacrimogene, informează AFP. După desfiinţarea taberei lor abia instalate în Piaţa Republicii, între 200 şi 300 de persoane, majoritatea militanţi din cadrul unor asociaţii şi o minoritate de migranţi, s-au îndreptat în mod haotic spre centrul Parisului, înconjuraţi de un impozant dispozitiv de forţe de ordine.

După câteva minute, forţele de ordine au făcut uz de mai multe ori de gaze lacrimogene şi de grenade asomatoare pentru a disipa mai multe grupuri.

Statul oferă un spectacol lamentabil. Există un răspuns poliţienesc la o situaţie socială. Aceasta nu va putea fi depăşită decât dacă vor fi găsite soluţii de găzduire pentru aceste persoane, a declarat un responsabil al primăriei Parisului pentru primirea de refugiaţi. Este o manifestare de violenţă din partea poliţiei, în condiţiile în care sunt prezenţi responsabili, jurnalişti, camere de filmat, în plin centrul Parisului, şi-a exprimat indignarea un alt responsabil parizian al asociaţiei Utopia56, aflată la originea instalării taberei din Piaţa Republicii.

Sute de migranţi, în special bărbaţi afgani fără adăpost după destructurarea, săptămâna trecută, a unei tabere insalubre dintr-o suburbie pariziană, cer să li se asigure locuri de cazare, în plină carantină instituită de autorităţile franceze în contextul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!