Piețele din Chișinău și Bălți, redeschise
Social 1 iunie 2020, 20:10 | 1302

Piețele din Chișinău și Bălți și-au reluat de astăzi activitatea, în condiții noi. Comercianții și cumpărătorii sunt obligați, în egală măsură, să respecte un șir de reguli pentru a se proteja de coronavirus.

În piață trebuie să există intrări și ieșiri separate, pentru cumpărători. Toți comercianții vor fi asigurați, obligatoriu, cu măști și mănuși. În pavilioanele de tip închis, trebuie să fie instalate ecrane de protecție sau să fie utilizate viziere. Între mese trebuie să fie păstrată distanța de doi metri. Pe durata zilei, din trei în trei ore vor fi organizate măsuri de dezinfecție. În cazul în care se vor atesta persoane cu temperatura corpului de peste 37 grade, accesul în piață le va fi interzis. 

La intrarea în Piața Centrală din Chișinău fiecărui vizitator îi este măsurată temperatura.

Galina Rebeja a venit din satul Sireți, raionul Strășeni, pentru a vinde cireșele din grădină. Femeia spune că se bucură mult de redeschiderea pieței, deoarece era nevoită să vândă marfa în stradă.

Cât despre noile reguli, femeia spune că acestea sunt necesare.

Și ceilalți vânzători spun că pentru a nu se îmbolnăvi, iau toate măsurile de protecție.

În spațiile închise, regulile sunt mai stricte. Pe lângă măști și mănuși, vânzătorii trebuie să poarte și viziere.

Cumpărătorii care au luat cu asalt piața spun că aici e mai ieftin, deși știu că este un risc mai mare de infectare.

Ion Pântea, directorul interimar al Pieței Centrale ne-a spus că toate regulile impuse de Comisia extraordinară de sănătate publică sunt respectate. Primarul Ion Ceban a atenționat că cei care le vor ignora, vor fi sancționați dur.

De asemenea, Ion Ceban a mai anunțat că este interzis comerțul stradal în jurul piețelor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie