Familie pentru copiii cu boli grave
Social 3 decembrie 2019, 20:34 | 2194

In timp ce multi viitori parinti vor sa aiba baiat sau fetita, ar fi bine sa isi doreasca intai de toate un copil sanatos. O stiu cel mai bine cei care au adus pe lume bebelusi cu boli grave. Unii dintre ei au renuntat sa lupte, iar cei mici au ajuns in centre comunitare.

În ziua respectivă cei internați la centru, dar și angajații au organizat ziua de naștere a lui Dumitru. Acesta își marca vârsta alături de a doua sa familie.

Acești copii sunt rămași fără ocrotire părintească. La centru, ei beneficiază de servicii medicale, sociale, pedagogice, psihologice și lista continuă. Problema cea mai mare însă va fi atunci când copiii vor atinge majoratul.

Angajații de aici își tratează pacienții ca pe copiii proprii. Dau dovadă de răbdare, empatie și iubire, calități fără de care această muncă ar fi imposibilă.

Ludmila Bărbuță a absolvit facultatea de arte, apoi s-a reprofilat în psihopedagogie. Ajunsă aici, a îndrăgit atât de mult copiii de la centru, încât i-a făcut geloși pe cei pe care îi are acasă.

Dorel Dumbrăveanu este medic, iar visul său din copilărie a fost să poate ajuta cât mai mulți oameni. La acest centru, scopul lui a fost atins cu succes.

În Republica Moldova aproximativ o mie de copii sunt diagnosticați cu dizabilități severe. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie