VIOREL FURDUI, director executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova: "Ministerul Finanțelor a venit cu inițiativa să limiteze drepturile autorităților locale de a stabili taxele locale, mărimea lor, lipsind oamenii din sate și din orașe de multe lucruri importante.În cazul în care nu vom fi auziți, suntem deciși să aplicăm toate mijloacele posibile, inclusiv cele de protest."

Inițiativa Ministerului Finanțelor este taxată de către primari.

CONSTANTIN COJOCARU, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova: "Este o imixtiune în drepturile administrației publice locale. Asta nu este o competență a administrației centrale...În genere, conceptul de taxă locală ține nemijlocit de administrația locală. Ei le stabilesc, ei văd cum se dezvoltă businessul în teritoriu. Aici se ascunde interesul oamenilor din la centrală, care vrea să îi apere pe marii magnați, în special, cei cu benzinării, cu mall-uri mari, ca taxele lor să fie la nivelul agenților mici."

ALEXEI BUSUIOC, membru al Congresului Autorităților Locale din Moldova: "Acum bătălia va fi mult mai dură. Băieții de la centru nu înțeleg lucru acesta. CALM-ul a trecut de verde împărat, roșu împărat, albastru împărat.De data aceasta eu sunt sigur că, guvernarea va pierde lupta cu administrația publică locală.

Șeful interimar al Serviciului comunicare la Ministerul Finanțelor, Adrian Platon, ne-a spus că instituția va emite un comentariu, însă până la editarea știrii, nu am primit un răspuns.