Jurnalul orei 17, 12 Mai
Jurnalul orei 17:00 12 mai 2021, 18:38 | 1421

Prezentat de Eugenia Apostu

Dacă săptămâna trecută se formau cozi la centrele de vaccinare din capitală, iar autoritățile anunțau un număr record de persoane imunizate într-o singură zi, astăzi situația arată total altfel. Vacanța de Paște, când imunizarea a fost întreruptă, dar și epuizarea rapidă a dozelor de vaccin rusesc, repartizate săptămâna trecută, și-ar fi lăsat amprenta, spun medicii. Între timp, centrele de vaccinare au recepționat primele doze ale serului chinez CoronaVac, procurat de autoritățile din sănătate. Asta după ce vaccinul a stat mai bine de 3 săptămâni în depozit. Oamenii pe care i-am întâlnit la centrele de imunizare spun că își doresc să revină cât mai curând la normalitate.

Atunci când mulți au ales să plece din cauza riscului de infectare, ea a ales să muncească în „zona Roșie”, acolo unde pacienții se zbat între viață și moarte. N-a speriat-o nici numărul crescând al pacienților, nici nopțile nedormite și nici măcar virusul care a ucis mii de oameni. De Ziua Internațională a Asistentului Medical vă propunem un reportaj despre o tânără asistentă medicală care și-a început cariera în „zona roșie” de la Institutul de Medicină Urgentă.

Majoritatea restricțiilor au fost anulate, dar unele terenuri sportive pentru copii și adulți din Parcul ”Valea Trandafirilor” încă mai stau încuiate cu lacăt și lanțuri de metal. Amatorii de fotbal, baschet sau badminton au încercat să rezolve această problemă, dar li s-a spus verde în ochi: e pandemie și în timpul apropiat accesul va fi interzis. Oamenii spun însă că această decizie este fără logică în situația în care piețele, transportul public și localurile sunt arhipline.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie