Admiterea la studii se face și online
Social 14 iulie 2020, 20:37 | 1815

În acest an, admiterea în instituțiile de învățământ profesional-tehnic se face online, pentru a diminua riscul infectării cu noul tip de coronavirus. Totuși, majoritatea tinerilor preferă să stea la coadă la porțile instituțiilor pentru a depune actele. „În așa mod putem pune întrebări”, ne-au spus ei.

La școala profesională numărul 2 din Chișinău am surprins astăzi mai mulți tineri care așteptau să-și depună actele.

Unii ne-au spus că știu despre posibilitatea depunerii dosarelor online, alții - nu.

Directorul interimar al Școlii profesionale nr.2, Vitalie Belâi, spune că de ieri, de când a început admiterea, doar o persoană a depus dosarul online.

Deoarece fluxul de oameni este mare sunt impuse niște reguli stricte. La intrare este măsurată temperatura fiecărei persoane și este respectată distanța. Iar cei care vor să-și depună actele la Colegiul Național de Medicină şi Farmacie "Raisa Pacalo" mai întâi trebuie să se înscrie online.

Astfel, nu se formează îmbulzeală. Tinerii vin la ora programată.

La colegii, dosarele pot fi depuse până pe 31 iulie, iar la școlile profesionale, până pe 7 august. În Republica Moldova sunt 91 de instituții de învățământ profesional tehnic. Oferta educațională este de circa 20 mii de locuri dintre care 50 la sută - cu finanțare bugetară. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie