O biserică din orașul Ungheni a fost ținta hoților noaptea trecută
Social 18 ianuarie 2022, 18:12 | 900

Răufăcătorii au prădat o biserică din orașul Ungheni, noaptea trecută. Hoţii au spart un geam și apoi au furat toți banii, pe care i-au găsit în altar. Inspectoratul de Poliție Ungheni ne-a comunicat că are în vizor o persoană suspectă.

Parohul bisericii Sf. Apostol Andrei din Ungheni, Dănuț Chirilă, a confirmat spargerea și vandalizarea lăcașului sfânt.

DĂNUȚ CHIRILĂ, preot, biserica Sf. Apostol Andrei, Ungheni: "Nu doar că au furat, dar au și devastat . Au aruncat și Sfânta Evanghelie și de pe Sfânta masă tot, au făcut prăpăd în Sfântul altar, în biserică la fel. Au mai luat niște haine, care le adusesem pentru persoane mai nevoiașe. Și bani, care erau în două locuri, aveam niște bani pentru reparații în jur de 4 mii de lei. Au distrus obiectele religioase, Sfânta copie Evanghelia au rupt-o, precum și alte cărți bisericești le-au distrus."

Președintele Asociației Istoricilor ”Nicolae Iorga” din Ungheni, Corneliu Prepeliță, a publicat pe internet imagini, din care vedem obiecte de cult devastate, hârtii împrăștiate pe jos și un geam spart, pe unde au intrat răufăcătorii.

CORNELIU PREPELIȚĂ, președintele Asociației Istoricilor ”Nicolae Iorga”, Ungheni: "În interior era un dezastru, ați văzut prin imaginile respective, asta încă este puțin ce s-a văzut. Părintele când a intrat, automat s-a uitat dacă este antemisul și a fost furat. Antemisul este o bucată de pânză, care menționa părintele că fără ea, nici nu poți desfășura serviciul divin."

Inspectoratul de Poliție Ungheni ne-a comunicat că are un suspect.

CRISTINA VICOL, ofițer de presă, IP Ungheni: "S-a stabilit că prin forțarea geamului din partea stângă a clădirii în care este amplasată biserica Sfântul Andrei, persoane necunoscute au pătruns în interior, de unde răscolind printre bunurile bisericii au sustras o cutie în care se aflau două sute de lei și pachete cu haine destinate pentru donații."

O anchetă urmează să stabilească identitatea celor implicați în jaf, precum și sancțiunea pe care o vor încasa, dacă vor fi găsiți vinovați.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie