Curtea Constituțională are planificate cheltuieli de milioane în anul curent
Social 27 ianuarie 2020, 20:09 | 1146

Curtea Constituțională vrea să aibă în garajul său o nouă mașină, pe care să dea 800 de mii de lei! Automobilul este prevăzut în planul de achiziții pentru anul curent. În total, administrația Curții planifică să cheltuie pentru confort și diferite servicii de deservire patru milioane și jumătate de lei.

Pe site-ul achiziții publice nu am găsit vreun anunț cu privire la cumpărarea unei mașini de Curtea Constituțională în acest an, pentru a afla ce dotări tehnice ar trebui să aibă mașina de 800 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 40 de mii de euro. Instituția s-ar putea descurca și cu o mașină mai ieftină, cred unii cetățeni de rând.

Pentru a-și cumpăra o mașină de două mii de euro, unii spun că au economist toată viața.

În același plan de achiziții, pentru anul curent, Curtea Constituțională a prevăzut 820 de mii de lei pentru organizarea unei conferințe internaționale cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la fondarea instituției. Pentru pază sunt preconizate 398 de mii de lei, iar 450 de mii de lei - pentru material de construcție și reparați. În vara anului 2018, Curtea Constituțională a cumpărat o mașină nouă „Skoda Superb”, care a costat aproape jumătate de milion de lei. S-a întâmplat la numai o lună după ce conducerea Curții a fost preluată de Mihai Poalelungi. Achiziții similare și-au permis mai multe instituții de stat. În 2017, Ministerul Justiției a cumpărat un automobil de clasa Premium, un Hyundai Genesis G80, în valoare de un milion de lei, despre care fostul ministru Vladimir Cebotari spunea că va fi folosit pentru delegații străine. Ulterior, Jurnal TV l-a surprins pe el cu această mașină. Anul trecut, cu această mașină a fost văzut, la sediul Partidului Democrat, ministrul Justiţiei de la acea vreme, Victoria Iftodi. În 2019, automobile noi pentru delegații, în valoare de peste două milioane de lei, a cumpărat și Parlamentul. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie