Mai mulți angajați de la Operă s-au plâns că n-au primit salariile pentru decembrie
Social 27 ianuarie 2020, 19:50 | 1023

"Artistul trebuie să fie flămând"! Așa a răspuns ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, la cererea unor oameni de cultură să le fie lichidate restanțele la salarii. Potrivit artistului Teatrului Național de Operă și Balet, Victor Vdovicenco, el și colegii lui de trupă nu au primit încă leafa pentru decembrie.

Angajatul Teatrului Național de Operă și Balet Victor Vdovicenco a postat un mesaj pe Facebook în care anunță că are un salariu mic, dar și acesta nu este dat la timp. Potrivit lui Vdovicenco, într-o vizită efectuată la teatru, ministrul Corneliu Popovici ”nici nu a dorit să asculte toate părerile, în schimb a zis o frază genială - "artistul trebuie să fie flămând".

VICTOR VDOVICENCO, angajat al TNOB „Maria Bieșu”

Stimați prieteni, astăzi deja e data de 26 ianuarie. Au trecut deja 21 de zile de când trebuia să apară salariul multasțeptat. Pentru cei ce nu cunosc, voi deschide o paranteză, este vorba de Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", unde salariul ordinar al unui artist e în jur de 3500 de lei.

sursa: facebook.com

Potrivit lui Vdovicenco, fiind într-o vizită la teatru, ministrul Corneliu Popovici ”nici nu a dorit să asculte toate părerile, în schimb a zis o frază genială - "artistul trebuie să fie flămând". În replica sa, plasată tot pe facebook, ministrul se justifică și recunoaște că a folosit, de fapt, niște expresii pe care, în opinia lui, ar trebui să le cunoască și artiștii. Popovici face trimitere la sursele de inspirație și promite că salariile vor fi date în scurt timp.

CORNELIU POPOVICI, ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Fraza genială - „artistul trebuie să fie flămând ...” - nu îmi aparține.

sursa: facebook.com

Potrivit ministrului, reținerea salariilor a fost cauzată de procedura de reorganizare a instituțiilor teatral-concertistice. Acestea vor fi transformate din întreprinderi de stat în instituții publice la autogestiune. Popovici a promis că oamenii de cultură își vor ridica salariile marți, 28 ianuarie. 

Opinia ta contează. Comentează!