O publicație, ținta unui atac armat
Externe 29 iunie 2018, 13:56 | 1821

Atac armat la sediul unui ziar din statul american Maryland. Cel puţin cinci oameni au fost uciși, iar alții - grav răniți după ce un individ a intrat în redacția publicației locale și a deschis focul asupra celor prezenți. Atacatorul a fost reținut și refuză să coopereze cu poliția. Motivele masacrului sunt necunoscute deocamdată.

Angajații cotidianului „Capital Gazette” din orașul Annapolis, statul Maryland, spun că individul, înarmat cu o mitralieră, a pătruns fără voie în clădire și a lansat mai multe fumigene, iar apoi a deschis focul asupra membrilor redacției.

La fața locului a intervenit de urgență poliția, iar suspectul a fost reținut fără să opună rezistență.

Atacatorul are în jur de 40 de ani şi locuieşte în Maryland. Potrivit presei străine, în urmă cu șase ani, el a pierdut un proces cu publicația americană, pe care o dăduse în judecată pentru defăimare. Poliția nu a confirmat deocamdată dacă acesta este motivul atacului, însă susține că redacția primise în ultima vreme ameninţări pe reţelele sociale. Este cel mai sângeros atac asupra jurnaliștilor din istoria Statelor Unite ale Americii. Poliţia din New York, unde se află cele mai multe instituţii de presă importante, a luat măsuri sporite de securitate în privința acestora. 

Opinia ta contează. Comentează!