Ofițerii Inspectoratului de Carabinieri au fost instruiți să intervină la apelurile 112
Social 9 octombrie 2019, 15:49 | 1450

Carabinierii vor fi alături de echipajele operative ale poliției la solicitările serviciului unic 112. Ofițerii au fost instruiți cum se cuvine, iar rezultatele au fost peste așteptări. Potrivit comandantului general al Inspectoratului de Carabinieri, implicarea subalternilor săi este o necesitate, dat fiind că în municipiul Chișinău este acum un nivelul ridicat de infracționalitate.

În timpul testării au fost înregistrat rezultate pozitive, afirmă Anatolie Dănilă, comandantul general al Inspectoratului de Carabinieri.

În prima etapă de testare au fost instruiți carabinieri și ofițerii din Batalionul cu destinație specială Scorpion, care au asigurat ordinea publică în două sectoare ale Chișinăului. Reprezentanții Inspectoratului General de Carabinieri au constatat că în urma acțiunilor speciale, încălcările contravenționale au scăzut cu 70 de procente în sectoarele testate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La capitolul infracțiuni stradale a fost înregistrată o scădere cu 34 de procente. În cea de-a doua etapă a proiectului vor fi instituite doar echipele de intervenție formate din carabinieri care vor acționa în toate sectoarele orașului Chișinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie