COVID-19, cele mai recente date
Externe 26 martie 2020, 21:57 | 2154

Pandemia ravaseste Europa. Spania a depasit numarul mortilor din China, iar Italia ar putea prelungi starea de urgenta pentru inca patru luni. Expertii americani vorbesc despre un nou val de coronavirus, care ar putea aparea in lunile viitoare.

Spania devine a doua ţară de pe continent care depăşeşte, ca număr de morţi, China. Coronavirusul a ucis peste 3.400 de spanioli. Mască, mănuşi, combinezon din plastic şi bidoane cu dezinfectant - noul coronavirus a schimbat fundamental imaginea forţelor de ordine din Spania. Sute de bătrâni au fost evacuaţi din căminele din Madrid şi luaţi în grijă de autorităţi.

În Italia situația nu este mai bună. Autorităţile recunosc că au subestimat noul coronavirus și spun că numărul infectaţilor ar fi de zece ori mai mare decât cel cunoscut. În apropiere de Napoli, cumpărăturile sunt permise o dată pe săptămână. Guvernul ia în calcul prelungirea stării de urgenţă cu încă patru luni.

Cu toate acestea, 9 mii 362 de persoane s-au vindecat, în Italia, de noul coronavirus. Alte 5 mii 210 au fost testate pozitiv, totalul fiind de aproape 75.000, dintre care 5.000 sunt cadre medicale.

În Marea Britanie, se cer 250.000 de voluntari, din rândul populației. Aproape o jumătate de milion de britanici s-au oferit să ajute. Premierul Boris Johnson a dezvăluit că a existat o creștere extraordinară în ofertele de ajutor în doar 24 de ore, depășind cu mult ținta inițială.

În Rusia, liderul de la Kremlin a vrut să vadă cum sunt trataţi pacienţii şi dacă măsurile impuse de el sunt respectate. Echipat cu un costum de protecţie, care l-a izolat complet, Putin a făcut turul spitalului înconjurat de câteva cadre medicale. În Rusia sunt până acum peste 650 de cazuri de coronavirus declarate. O persoană şi-a pierdut viaţa.

În Statele Unite, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns miercuri la 1.031. Este probabil ca maladia infecţioasă să revină în lunile următoare, sub forma unor cicluri sezoniere, a prevenit miercuri un expert american, care a subliniat nevoia urgentă de a descoperi un vaccin şi tratamente eficiente.

Coreea de Sud a avertizat în această dimineață că îi va expulza pe străinii, care nu respectă autoizolarea, în timp ce cetăţenii care încalcă regulile de carantină riscă închisoarea, după înmulţirea semnificativă a cazurilor de coronavirus importate. 

Opinia ta contează. Comentează!