Mai mulți oameni din raionul Rezina au protestat în fața Procuraturii Generale
Social 5 iunie 2020, 19:46 | 4323

Un protest a avut loc azi în fața Procuraturii Generale. Mai mulți oameni din raionul Rezina au venit la Chișinău pentru a cere instituției să facă ordine în teritoriu. Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de activitatea autorităților locale și au cerut intervenție grabnică. Ei au vorbit despre abuzuri și delapidări de milioane, care ar fi fost posibile cât la conducerea raionului se afla actuala deputată Eleonora Graur. Ea nu a reacționat, deocamdată, la acuzații.

Manifestanții din Rezina spun că au venit la Procuratura Generală, pentru că toate încercările de a obține dreptate la locul de trai au eșuat.

Un om de afaceri din satul Bușăuca spune că în 2016, primăria a dat ordin de defrișare a livezii lui de nuci sădită pe un teren care îi aparține. De atunci, bărbatul nu a reușit să-și facă dreptate.

Locuitorii din Rezina susțin că toate fărădelegile au fost comise când în funcția de președinte al raionului era Eleonora Graur, actual deputat.

Un grup ales de protestatari a purtat discuții cu procurorul general adjunct, Ruslan Popov. ”Au fost date indicațiile necesare”, afirmă Popov.

Am încercat să obținem un comentariu din partea fostului președinte al raionului Rezina, Eleonora Graur, dar aceasta nu ne-a răspuns la apel. Inabordabili sunt, deocamdată, și reprezentanții procuraturii din Rezina. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie