Uraganul „Dorian” a lovit Bahamas cu rafale ce au depășit 350 de kilometri pe oră
Externe 2 septembrie 2019, 15:43 | 1261

Uraganul „Dorian” a făcut prăpăd în Bahamas. A ucis un copil și a provocat mari pagube materiale. Furtuna devastatoare se îndreaptă acum spre coasta de Est a Statelor Unite. În Florida, Georgia și Carolina de Sud au fost emise ordine de evacuare, ce afectează milioane de oameni.

„Dorian”, un uragan de categoria 5, cel mai puternic din istorie care afectează Bahamas, a lovit insulele Abacos din nord-vestul arhipelagului cu ploi torențiale și rafale ce au depășit pe alocuri 350 de kilometri pe oră. Valurile uriaşe au înghiţit casele situate mai aproape de coastă, au inundat străzile, iar localnicii au găsit cu greu locuri unde să se adăpostească. Imaginile surprinse în urma vijeliei sunt dezolante.

Potrivit meteorologilor, în zilele următoare pe traiectoria uraganului Dorian s-ar afla statele americane Florida, Georgia și Carolina de Sud, unde au fost emise ordine de evacuare a oamenilor.

Meteorologii au avertizat că uraganul „Dorian” ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul ”Andrew”, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane şi a distrus 63 de mii de case, în 1992. 

Opinia ta contează. Comentează!