Trump, vizită oficială în Marea Britanie
Externe 13 iulie 2018, 14:58 | 1369

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și soția sa, Melania, au ajuns aseară la Londra. Este prima vizită oficială în Marea Britanie a actualului lider de la Casa Albă, de la câștigarea alegerilor prezidențiale. Deși oficialii britanici i-au întâmpinat călduros pe cei doi, cetățenii de rând i-au primit cu proteste.

După ce avionul Air Force One a aterizat la Londra, Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost invitați de către premierul Theresa May la o recepție oficială, la care au participat 150 de invitați. Cuplul prezidențial american a fost întâmpinat cu toate onorurile și i s-a întins covorul roşu. În timp ce urcau treptele reşedinţei în care s-a născut Winston Churchil, liderul de la Casa Albă şi prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, s-au ţinut de mână.

Vizita lui Donald Trump în Regatul Unit a provocat şi proteste. Mai mulți manifestanți s-au adunat în fața reședinței ambasadorului american la Londra, unde Donald și Melania Trump urmau să-și petreacă noaptea, și au făcut cât de multă gălăgie au putut.

În replică, liderul de la Casa Albă a afirmat că nu îl deranjează protestele și că britanicii „îl plac foarte mult.” Trump are programată și o îtâlnire cu regina Elisabeta a II-a, la Castelul Windsor. După vizita sa de lucru de patru zile în Regatul Unit, președintele american se va deplasa în Finlanda, unde pe 16 iulie va participa la summitul cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Opinia ta contează. Comentează!