Jolie, vizită în Mosul
Externe 18 iunie 2018, 13:24 | 2033

Celebra actriță Angelina Jolie, care este și ambasador onorific al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, a mers în oraşul irakian Mosul. Ea a vizitat ruinele localității eliberate acum aproape un an de sub ocupaţia grupării teroriste Stat Islamic. Vizibil copleșită, actrița a făcut apel la reconstruirea cât mai rapidă a orașului.

Forțele irakiene au recuperat anul trecut orașul Mosul din mâinile jihadiștilor, care l-au ocupat în 2014. De atunci şi până în prezent, peste 900 de mii de oameni au părăsit localitatea, iar cei care au rămas încearcă din răsputeri să-și refacă viaţa de odinioară. Angelina Jolie s-a întâlnit cu mai multe familii din Mosul și a făcut o plimbare pe străzile bombardate. Ea a remarcat că s-a revenit la normalitate în unele cartiere, dar, în acelaşi timp, a atras atenția asupra faptului că reconstrucția este foarte lentă și că oamenii de rând au fost lăsaţi singuri cu nevoile lor.

Angelina Jolie lucrează pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați începând din 2001. De atunci a vizitat Irakul de cinci ori, dar este prima dată când ajunge în Mosul. A fost cea de-a 61-a misiune a vedetei de când este ambasador onorific.

Opinia ta contează. Comentează!