Consiliul Audiovizualului a avertizat public Jurnal TV pentru că ar fi comis abateri în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii”
Social 21 iulie 2021, 20:24 | 2080

Consiliul Audiovizualului a avertizat public Jurnal TV pentru că nu ar fi respectat cerințele privind asigurarea informării corecte în cadrul ediției din 30 iunie a emisiunii ”Secretele Puterii”. Jurnal TV nu este de acord cu această sancțiune și atenționează că instituția din audiovizual atentează asupra libertății de exprimare. În aceste condiții, Jurnal TV anunță că va ataca în instanță decizia Consiliului Audiovizualului.

Consiliul Audiovizualului a sancționat Jurnal TV în urma examinării unei petiții depuse la instituție de către cetățeanul Dmitri Bezobrazov. Acesta s-a arătat nemulțumit că în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” din 30 iunie, cu participarea președintelui Maia Sandu și a deputatului Inga Grigoriu, au fost criticați omul de afaceri Veaceslav Platon și procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Dmitrii Bezobrazov a invocat în sesizare comportamentul moderatorului Alex Cozer. În opinia reclamantului, Alex Cozer i-ar fi provocat pe invitații din platou să lanseze acuzații în adresa celor doi. Jurnal TV a informat Consiliul Audiovizualului că nu va examina cererea lui Bezobrazov, deoarece ea nu este scrisă în limba română, cerință prevăzută de Codul Administrativ. Mai mult, Jurnal TV a solicitat amânarea examinării chestiunii pentru a se pregăti de apărare, însă instituția nu a satisfăcut solicitarea, afirmând că examinarea petiției a decurs în termenele legale.

RĂSPUNSUL JURNAL TV CĂTRE CONSILIUL AUDIOVIZUALULUI: "Emisiunile noastre de autor respectă întocmai cadrul normativ în vigoare. În cazul în care vreuna dintre persoanele vizate de invitații noștri se simt lezați, ei pot beneficia de dreptul la replică, fie prin apelarea numărului de telefon indicat pe parcursul emisiunii, fie este apelat de regie pe parcursul emisiunii, fie poate solicita acest drept la replică post-factum."

Potrivit măsurătorului de audiență ”AGB”, emisiunea ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV este cel mai urmărit talk-show din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie