Șapte persoane sunt vizate într-un dosar penal pentru contrabandă cu automobile
Social 18 iunie 2021, 19:37 | 812

Mai multe mașini, în valoare totală de 12 milioane de euro, au fost aduse în Republica Moldova, după ce ar fi fost furate din diferite țări din Uniunea Europeană. Activitatea ilegală a unui grup organizat a fost documentată timp de patru luni. Suspecții riscă până la zece ani de închisoare.

Într-un comunicat remis presei, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că în cadrul unei operațiuni comune au fost antrenați polițiști din Republica Moldova, Ungaria și România. Potrivit expertizelor criminalistice, s-au constatat elemente de falsificare a numerelor de identificare a unor automobile.

PCCOCS DESPRE MAȘINILE FURATE DIN UE: "Au fost reținute șapte persoane și au fost ridicate 25 de automobile. În baza demersurilor procurorilor, trei membri ai grupului criminal au fost plasați în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate. Urmează să fie stabilit întregul cerc al persoanelor implicate în schema criminală, inclusiv angajați ai unor autorități publice."

Suspecții în acest dosar riscă o pedeapsă cu închisoarea de la patru la zece ani. În context, procuratura recomandă cetățenilor să dea dovadă de prudență și diligență maximă la procurarea automobilelor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie